2-de handsbeurs okt/2019: een succes !

een succes

Gezinsbond Kortemark: Tweedehandsbeurs een succes.

De 2de handsbeurs (6/10/2019), georganiseerd door de Kortemarkse Gezinsbond,  was een groot succes. Met een 60-tal tafels was de zaal opnieuw uitverkocht. Een hele variatie werd te koop aangeboden en velen trokken naar huis met fraaie kinderspullen.
Ook de bar met veel lekkers, diende als rustplaatsje tussenin of voor de papa's die alles snel gezien hadden was dit een leuke verpozing.
Met deze tweedehandsbeurzen kunnen de jonge gezinnen tegen een zacht prijsje een uitzet samen stellen. En als verkoper krijg je zo nog iets terug van je oorspronkelijke investering.   
Op naar de volgende editie.

foto's: https://kortemark.gezinsbond.be/fotos/2019-10-06-2-de-handsbeurs

Geboortebomen 2019

Levensboom een mooi evenement.

 

Naar jaarlijkse gewoonte bezorgde de Gezinsbond Kortemark, samen met Gezinsbond Handzame en het Kortemarkse Gemeentebestuur,   een levensboompje aan de ouders van alle nieuwgeborenen tussen 01 september 2018 en 31 augustus 2019.
24 gezinnen van Kortemark en 13 van Handzame ontvingen een hazelaar om in de tuin of op terras te planten en dit samen met de kleine te zien opgroeien. Daarbij werd ook een receptie aangeboden.  Tevens was het boomloket voorzien waar u terecht kon voor alle info i.v.m. het gekregen boompje.
Een mooi en warm evenement.

Foto’s:    https://kortemark.gezinsbond.be/fotos/geboortebomen-2019

 

Bietenstoet 2019 een succes.

Op zaterdag 9 november 2019 trok de vernieuwde bietenstoet door het centrum van Kortemark. Een stoet met de plaatselijke fanfare op kop. Langs een vernieuwd parcours waren er verschillende haltes voorzien bij de plaatselijke handelaars waar heel wat lekkers aangeboden werd.Een 120-tal personen stapten mee: kindjes met fakkels en lichtjes, papa’s en mama’s, grootouders,  sympathisanten, ….
De sfeervolle tocht werd afgesloten met een vuuract.